Peste 2.000 de spectatori au participat la Sibiu, la premiera absolută de balet clasic „Rigoletto”

Peste 2.000 de spectatori au participat la Sibiu, la premiera absolută de balet clasic „Rigoletto”


Teatrul de Balet Sibiu a prezentat joi, 20 iulie 2023, în aer liber, în Piața Mare din Sibiu, în prezența a peste 2.000 de spectatori, spectacolul de închidere a stagiunii 2022 - 2023, premiera absolută de balet clasic „Rigoletto”. Realizat de coregraful Valentin Barteș, în decorul creat de Alin Gavrilă, spectacolul s-a bucurat de participarea extraordinară a soliștilor și corului Operei Naționale Române Cluj-Napoca, maestru cor Corneliu Felecan, director Florin Estefan, și a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor David Crescenzi, director Cristian Lupeș. Spectacolul a fost foarte bine primit de publicul prezent la eveniment, cei peste optzeci de artiști prezenți pe scenă fiind răsplătiți cu ropote îndelungi de aplauze. Accesul publicului la eveniment a fost gratuit. 
 
„Cu spectacolul „Rigoletto” am marcat nu doar o premieră absolută - fiind pentru prima dată când acest titlu este prezentat ca spectacol de balet în România, dar și o colaborare inedită, care ne onorează, cu Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu și soliștii și corul Operei Naționale Române Cluj-Napoca, două instituții fanion ale culturii române. Vreau să aduc sincere mulțumiri domnului Cristian Lupeș, director al Filarmonicii de Stat Sibiu, prin a cărui implicare și profesionalism desăvârșit am reușit să punem în scenă acest eveniment și domnului Florin Estefan, director al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, pentru că s-a alăturat nouă în acest demers artistic și împreună cu artiștii Teatrului de Balet Sibiu am reușit să oferim publicului un eveniment de o reală și incontestabilă valoare culturală. Mulțumesc totodată tuturor artiștilor din distribuția spectacolului, dansatori, cântăreți de operă, muzicieni, tuturor colaboratorilor, scenografului Alin Gavrilă pentru universul creat pe scenă, publicului pentru toată dragostea pe care ne-a arătat-o în această stagiune. Mulțumesc totodată Primăriei Municipiului Sibiu pentru încredere și toată susținerea acordată.” Ovidiu Dragoman, Manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu - Teatrul de Balet Sibiu
 
Teatrul de Balet Sibiu revine pe scenă în luna octombrie 
După o pauză de stagiune în luna august, artiștii Teatrului de Balet Sibiu vor începe repetițiile în luna septembrie pentru spectacolul „Cavalerul Rozelor”, care va avea premiera la Teatrul de Balet Sibiu în luna octombrie. Biletele pentru primele șase spectacole de balet ale noii stagiuni au fost puse în vânzare și pot fi cumpărate online, de pe site-ul Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției Parcul Tineretului, nr. 1. 
 
foto cover: TBS, Ovidiu Matiu

Alte sugestii

500 de sibieni petrec finalul de an la Teatrul de Balet Sibiu. Se pun în vânzare biletele pentru primele spectacole din 2024
Toate cele 2000 de bilete puse în vânzare pentru premiera „Spărgătorul de nuci”, au acestui an au fost integral vândute.
Mesajul directorului CCM Sibiu - TBS, Ovidiu Dragoman, cu prilejul Zilei Internaționale a Baletului
După cinci ani de la premieră, spectacolul de balet clasic „Baiadera” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu
Baletul sibian deschide stagiunea 2023 - 2024 cu premiera de baletul neoclasic „Cavalerul Rozelor”