„Lacul Lebedelor” revine pe scena Teatrului de Balet Sibiu

„Lacul Lebedelor” revine pe scena Teatrului de Balet Sibiu


„Lacul Lebedelor”, spectacolul emblemă al baletului clasic, unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite spectacole de balet clasic al tuturor timpurilor, revine pe scena Teatrului de Balet Sibiu, în luna mai a acestui an. Adaptarea coregrafică a montării de la Sibiu, realizată în anul 2014, de coregraful din Republica Moldova Andrei Litvinov, are la bază coregrafia originală a lui Marius Petipa și Lev Ivanov, pe muzica lui P.I. Ceaikovski. 

De la premiera din 12 noiembrie 2014, spectacolul „Lacul Lebedelor” a avut numeroase reprezentații naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai căutate și așteptate spectacole din repertoriul baletului sibian. La Sibiu, ultima reprezentație a  spectacolului a avut loc în ianuarie 2020. Primele reprezentații programate în acest an vor avea loc vineri, 17 mai și sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 19:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu.

Ovidiu Dragoman, credit foto: TBS, Ovidiu Matiu
„ În acest început de primăvară, le doresc tuturor doamnelor și tuturor celor care iubesc dansul și care ne sunt alături de 15 ani, de când Teatrul de Balet și-a început activitatea în Sibiu, o primăvară frumoasă, cu lumină și căldură în suflet. Programul nostru de spectacole din această primăvară sper să le aducă tuturor spectatorilor noștri bucurie și oaza de liniște și frumos de care au nevoie.” Ovidiu Dragoman, manager Casa de Cultură a Municipiului Sibiu – Teatrul de Balet Sibiu

Până în luna mai, Teatrul de Balet Sibiu va prezenta publicului două gale de balet, de înaltă ținută și eleganță artistică. Prima gală de balet a acestui an îi va aduce împreună, în fața publicului, pe dansatorii TBS și artiștii Operei Naționale Române Cluj-Napoca (29 martie 2024) și cea de-a doua, organizată cu prilejul Zilei Internaționale a Dansului, îi va avea ca invitați pe artiștii Operei Naționale București (27 aprilie).

Biletele pentru primele reprezentații din acest an ale spectacolului „Lacul Lebedelor”, dar și pentru cele două gale de balet, programate de Teatrul de Balet Sibiu în această primăvară, vor putea fi cumpărate începând de vineri, 1 martie 2024, atât online, cât și de la sediul administrativ al Teatrului de Balet Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1, de luni până joi, în intervalul 08:00 – 16:00, vineri: 08:00 – 13:30. Prețul unui bilet este de 20 lei, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.

Alte sugestii

Ziua Internațională a Dansului, celebrată împreună de Teatrul de Balet Sibiu și Opera Națională București
Soprana Ana Stănescu și tenorul Eusebiu Huțan, pe scena Teatrului de Balet Sibiu
La Teatrul de Balet Sibiu primăvara începe cu Claudiu Bleonț și Iuliana Moise
500 de sibieni petrec finalul de an la Teatrul de Balet Sibiu. Se pun în vânzare biletele pentru primele spectacole din 2024
Toate cele 2000 de bilete puse în vânzare pentru premiera „Spărgătorul de nuci”, au acestui an au fost integral vândute.